• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Туристично-краєзнавча експедиція «До витоків Чорноліської культури»

Туристично-краєзнавча експедиція «До витоків Чорноліської культури»

2021-11-09

/Files/images/20210609_093619.jpg

З метою здобуття навиків пошуково-дослідницької діяльності, вдосконалення патріотичного та громадянського виховання підростаючого покоління на традиціях і звичаях українського народу, формування гармонійно розвиненої особистості шляхом залучення молоді до активної діяльності по вивченню історичної та культурної спадщини своєї держави, цього літа учні Добронадіївського закладу загальної середньої освіти Попельнастівської сільської ради Олександрійського району Кіровоградської області та КЗ «Долинської загальноосвітня школа I - III ступенів №2 ім. А.С. Макаренка Долинської міської ради» не байдикували, а вирушили у туристично-краєзнавчу експедицію «Витоки Чорноліської культури» та приурочили її до 30 річниці незалежності України. (керівники Федоров В. та Стеблина О.).

У процесі дослідження нами вперше було пройдено східними частинами лісу, де досить багато ярів та балок. Учні набували навичок орієнтуватися в густому лісі, використовуючи лісові квартали, долати різноманітні перешкоди, проводити наукові спостереження, дослідження. Під час експедиції вивчався та описувався сучасний стан західної частини урочища Чорний Ліс, його рослинний покрив та тваринний світ; проведено гідрологічні дослідження памʼятки природи «Болото «Чорний ліс», відвідано місця оповиті козацькими легендами та переказами: с. Цибулеве, де знаходиться пам’ятний знак козаку Мамаю, пам’ятний хрест козацтву, садибу «Гайдамацька Січ», Чорноліськие лісове господарство що знаходиться в селі Водяному Знам’янського району.

Діти із захопленням слухали історії та легенди про ландшафтний заказник «Чорноліський», побачили процес вирощування лісових культур та порівнювали різновікові лісові культури. Відвідали і базовий розсадник - шкілку декоративного садівного матеріалу. На завершення відвідин працівники лісгоспу провели для дітей екскурсію тепличним господарством, де поруч із нашими огірочками ростуть екзотичні рослини.

Кiлькiсть переглядiв: 35

Коментарi