• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Всеукраїнський зліт юних екологів у місті Івано-Франківськ

Всеукраїнський зліт юних екологів у місті Івано-Франківськ

2018-06-12

/Files/images/SDC11757.JPG

Із 5 по 7 червня цього року в місті Івано-Франківськ на базі Карпатського національного природного парку проходив XІІ Всеукраїнський експедиційно-польовий збір команд юних екологів.

У рамках заходу були проведені наукові дослідження рослинного та тваринного світу Івано-Франківщини, екскурсії до Карпатського національного природного парку. На базі цих природних об’єктів, учасниками зльоту, були виконані польові, ботанічні, зоологічні та гідробіологічні практикуми.

Команду юних екологів Кіровоградщини представляли учасники міжрегіонального освітнього проекту «Степові перлини рідного краю» Василишина Яна, учениця КЗ «Долинська ЗШ І-ІІІ ступенів №2 ім. А.С.Макаренка Долинської районної ради» Долинського району, та Малиновський Максим учень Добронадіївської ЗШ І-ІІІ ступенів Олександрійського району.

Після відкриття зльоту, на якому з теплими вітальними словами виступила представник Міністерства освіти і науки України, Радченко Тамара Дмитрівна, представники обласного управління освіти і науки Івано-Франківської облдержадміністрації та були представлені команди юних екологів, усіх учасників було запрошено переглянути фотовиставку «Екологічний моніторинг на природоохоронних територіях своїх регіонів», де кожна з делегацій показала дослідження цікавих природні об'єкти свого краю.

За підсумками першого конкурсу-фотовиставки, творчий колектив Кіровоградської області у складі Василишиної Яни, учениці 7-А класу, КЗ «Долинська ЗШ І-ІІІ ступенів №2 ім. А.С.Макаренка Долинської районної ради» та Малиновського Максима, учня 8 класу Добронадіївської ЗШ І-ІІІ ступенів (керівники: Стеблина О.О., Федоров В.М.) отримали Грамоту - І місце за перемогу в конкурсі світлин «Моніторинг природоохоронних територій свого регіону» у рамках XІІ Всеукраїнського експедиційно - польового збору команд юних екологів.

Під час захисту презентації «Екологічний моніторинг на природоохоронних територіях Кіровоградської області», команда презентувала свою роботу, пророблену під час туристично-краєзнавчих експедицій на Кіровоградщині в 2017-2018 роках. Поважне журі ставило учасникам складні різноманітні запитання, на які вони дали вичерпні відповіді й отримали перемогу в захисті науково дослідницьких робіт, нагороджені Грамотою за ІІІ місце.

Учасники XІІ Всеукраїнського експедиційно-польового збору команд юних екологів провели дослідження флори і фауни Карпатського національного природному парку за модульними темами: «Збір геоботанічних даних для характеристики рослинності на рівні фітоценозів», «Дослідження життєвості популяцій трав`янистих видів рослин», «Методика виготовлення сухих і вологих колекцій безхребетних тварин», «Екологічні та біологічні особливості хребетних тварин». За підсумками змагань дослідників, юнати Кіровоградщини нагороджені Грамотою за ІІ місце.

Крім польових досліджень юні екологи мали змогу під час пізнавальних екскурсій ознайомитись з м. Яремче і м. Івано-Франківськ. Цікавою та захоплюючою була еколого-пізнавальна гра «З Україною в серці творимо дива» та пізнавальна програма «Мій рідний край – моя земля».

У підсумковому заліку, команда юних екологів з Кіровоградщини - переможці XІІ Всеукраїнського експедиційно-польового збору команд юних екологів, отримала Дипломом II ступеня та ІІ місце в загальному заліку.

Кiлькiсть переглядiв: 199

Коментарi